Nutella Cupcakes
Recept voor veertien cupcakes/personen.
Voor het deeg
1 tl . zout
2 tl. bakpoeder
256 gram bloem
100 gr. suiker
200 ml. melk
100 gram gesmolten boter
1 ei
1 tl. amandel aroma
1 tl. vanille aroma
Nutella icing (glazuur)85 gr. boter (vloeibare boter werkt het beste!)
150 gr. poedersuiker
40 ml. melk
1/2 tl. vanille aroma
100 gr. Nutella
Hulpmiddelen
Muffinvorm; evt. papieren vormpjes voor in de muffinvorm (hoef je niks in te vetten); Kom.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden C
Bereidingswijze
Meng het zout, bakpoeder en bloem door elkaar
Roer de melk, boter, suiker, aroma`s en ei door elkaar en voeg het mengsel toe aan de bloem
Kort doorroeren met een vork. De muffins bakken in 20 min. op 180 graden c.
Icing (glazuur)
Klop de boter samen met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de melk, Nutella en aroma erbij en klop het mengsel nog 1-2 minuten!
Icing over de gebakken muffins doen. (Met een spuitzak gaat het goed)
En smullen maar.
Ingredieënten voor twaalf personen
Cupcakebeslag
230 gr. bloem
1 theelepel bakpoeder
125 gr. boter (op kamertemp.)
250 gr. kristalsuiker
1 theelepel vanille extract/1 zakje vanillesuiker
4 middelgrote eieren (op kamertemp.)
100 ml. melk (op kamertemp.)
1 mespuntje zout
Voor de botercreme
200 gr. boter (op kamertemp.)
175 gr. poedersuiker
10 ml. melk (op kamertemp.)
2 theelepels vanille extract
Voor de vulling
2 (wat zuurdere) appels in kleine blokjes.
kaneel (naar eigen smaak)
Hulpmiddelen
Mixer; zeef; 12 papieren vormpjes; kom
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Bereidingswijze
Voor het cupcake beslag:
Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker,vanillesuiker/extract en de eieren toe en mix dit ongeveer 3 min.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en voeg dit
met de melk en vanille aan de kom toe en meng dit alles tot een geheel.
Voeg nu de stukjes appel en kaneel toe en meng het tot 1 geheel (je kunt natuurlijk zoveel appel en kaneel toevoegen als je wil).
Verdeel nu het beslag over de muffin vormpjes (voor 3 kwart vol).
Bak de cakes 15 tot 20 min. Even checken met een sate stokje.
Haal ze uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
We maken nu de vanille boter creme
Vanille boter creme
Doe de boter in een kom en mix die ongeveer 3 min. (totdat ze zacht is)
Voeg de poedersuiker, melk, vanille extract aan de boter toe en mix dit weer ongeveer 2 min.
Als het een mooi geheel is , is het klaar voor gebruik
Wacht tot de cupcakes afgekoeld zijn en ga dan verder met de volgende stap.
Doe wat vanille botercreme op de cupcakes. Dit kun je doen met een spuitzak of gewoon met een mes erop strijken
Hmmm... klinkt heerlijk! :)
BeantwoordenVerwijderen