donderdag 11 november 2010

Met huis, tuin en keukenmiddeltjes je huid verzorgen!

Dure crémpjes of lotions zijn helemaal niet nodig om een mooie, gezonde, huid te hebben. Je kunt het gewoon met normale huis, tuis en keukenmiddeltjes je huid verzorgen!


Wallen naar een avondje stappen.
Heb je telang gefeest? Dan zijn er drie middeltjes waar iedereen wel er eentje van in huis heeft. De wondermiddeltjes zijn; theezakjes, komkommer en uierzalf. De tips met de theezakjes luidt als volgt: leg twee vochtige theezakjes op je ogen en laat ze ongeveer tien minuten liggen. Inplaats van vochtige theezakjes kan je ook bevroren komkommerschijfjes gebruiken. Vermoeide ogen verdwijnen bijna als sneeuw voor de zon. Tenslotte kan je ook nog wat uierzalf op je wallen smeren en dan zie je er bijna niks meer van.

Wondermiddeltje voor puistjes.
Als je last hebt van puistjes heb ik nog drie handige tips voor je.
De eerste tip is zweedse kruiden en een wattenstaafje. Je doet wat zweedse kruiden op een wattenstaafje en dept je puistjes ermee in. Herhaal dit een paar keer en je puistjes zullen uitdrogen en dus ook minder worden. Of je kan je huid reinigen met een geïmproviseerde stoombehandeling. Je kookt een pan met wat water erin en eventueel wat amandelolie erin. Vervolgens hou je je hoofd er 15 minuten erboven met een handdoek boven je hoofd zodat er weinig stoom kan ontsnappen. Na 15 minuten reinig je je gezicht met tonic.

Tot slot kan je ook een maskertje maken voor schone porieën. De volgende ingrediënten heb je ervoor nodig: Nivéa basiscréme en babyolie. Meng een beetje Nivéa créme met babyolie en smeer het over je gezicht zo'n tien tot vijftien met ronddraaiende bewegingen. Was je gezicht daarna goed af.

Tips voor een zachte huid.
Om een lekkere zachte huid te krijgen zijn er verschillende tips, hieronder worden ze behandeld.
  • Haal elke avond een watje gedrenkt melk over je gezicht.
  • Je kan ook een bad maken met poedermelk ( 1 kopje is genoeg)
  • Scrub na het douchen je huid met een mengsel van zeezout met citroenolie.
Hopelijk hebben jullie er iets aan.

Hebben jullie nog tips voor een droge winterhuid? Of wat gebruiken jullie vaak voor 'n natuurlijk beautyproduct?

1 opmerking: